Portalen- Gårdsrom

Posted on oktober 14, 2019 by -

I tillegg møteplasser, grafikk og formgiving av gangveier og lekemuligheter har biologisk mangfold vært et stort fokus under utviklingen av prosjektet. Dette ga muligheten til å lage en artsrik blomstereng på en av takhagene.

Økologene i Naturrestaurering ble engasjert som fagrådgiver og det ble samlet inn frø fra aktuelle planter i nærmiljøet. Godt hjulpet av en tørr og solrik sommer stod blomsterengen i full blomsterprakt allerede første år etter såing. Et fantastisk artsrikt tilskudd til en takhage. Blomsterengen har fått en tydelig kantavgrensing.

For å beholde strukturen gjennom året er det supplert med treplantinger og plantekasser av cortenstål med høye blomstrende stauder. Blomsterengen kan se rufsete og fremmed ut for mange, spesielt tidlig vår og om høsten. Det er derfor satt opp skilt som forteller om alle fordelene en blomstereng gir for naturmangfoldet vårt. 

Schweigaardsgate 16, Teaterplassen

Posted on desember 2, 2015 by -

Teaterplassen på Grønland har i mange år vært et velfungerende byrom, med rikt innhold av cafeer og restauranter med uteservering.  På den gamle bensinstasjonstomten er det i nå blitt et nytt offentlig byrom, den siste puslespillbrikken som gjør Teaterplassen komplett.

Det nye uterommet er planlagt for å tilføre Teaterplassen det lille ekstra. Her er det blitt et rikt utvalg av uformelle og allment tilgjengelige oppholdsplasser. Det skulpturelle klatreapparatet gir etterlengtet aktivitetsmuligheter for barn og ungdom. De grønne elementene har fått stort fokus, i form av gatetrær langs Joakim Nielsens gang, bunndekkebeplanting av vintergrønne barlind og hjertetrær med fantastiske høstfarger. Trærne er med på å skape et grønt filter mot kontorbygget, og lager lune oppholdssteder.

Kontorbygget er nøye avtrappet etter solens bane for å slippe mest mulig ettermiddagssol inn til uteserveringene. På skrå gjennom bygget går en gjennomgang til Annette Thommesens plass og Akrobaten bro til Bjørvika.

Uterommet er offentlig eid, og overført til Bymiljøetaten i Oslo. Etaten har sammen med Entra/Stor Oslo Eiendom vært delaktig i planleggingen. Alle trær som står i faste dekker har fått et sammenhengende felt med rotvennlig forsterkningslag bygget av plastkassetter.

Kontorbygget er sertifisert til BREEAM Excellent.