Landskaperiet AS, Landskapsarkitekter MNLA
Øvre Slottsgate 2b,
0157 Oslo

Tel: 46 77 26 00
Org. nr. 997 152 700
post@landskaperiet.no

Forrige prosjekt

Neste prosjekt

Schweigaardsgate 16, Teaterplassen

Se alle bilder

Nytt hovedkontor for Statoil Fuel & Retail.

Teaterplassen på Grønland har i mange år vært et velfungerende byrom, med rikt innhold av cafeer og restauranter med uteservering.  På den gamle bensinstasjonstomten er det i nå blitt et nytt offentlig byrom, den siste puslespillbrikken som gjør Teaterplassen komplett.

Det nye uterommet er planlagt for å tilføre Teaterplassen det lille ekstra. Her er det blitt et rikt utvalg av uformelle og allment tilgjengelige oppholdsplasser. Det skulpturelle klatreapparatet gir etterlengtet aktivitetsmuligheter for barn og ungdom. De grønne elementene har fått stort fokus, i form av gatetrær langs Joakim Nielsens gang, bunndekkebeplanting av vintergrønne barlind og hjertetrær med fantastiske høstfarger. Trærne er med på å skape et grønt filter mot kontorbygget, og lager lune oppholdssteder.

Kontorbygget er nøye avtrappet etter solens bane for å slippe mest mulig ettermiddagssol inn til uteserveringene. På skrå gjennom bygget går en gjennomgang til Annette Thommesens plass og Akrobaten bro til Bjørvika.

Uterommet er offentlig eid, og overført til Bymiljøetaten i Oslo. Etaten har sammen med Entra/Stor Oslo Eiendom vært delaktig i planleggingen. Alle trær som står i faste dekker har fått et sammenhengende felt med rotvennlig forsterkningslag bygget av plastkassetter.

Kontorbygget er sertifisert til BREEAM Excellent.

  • Byggherre: Entra/Stor Oslo Prosjekt
  • Tidspunkt: Ferdigstilt 2015, Vinnerforslag i konkurranse 2012
  • Fagområde: Breeam Excellent, næring, offentlig byrom, representasjonsanlegg
  • Areal: 2000m2 opparbeidet uteareal
  • Landskapsarkitekt: Christina Krohn Skjæveland, Mona Kittelsen Røberg, Kamil Jerzyk,
  • Foto/illustrasjoner: Adam Stirling/Landskaperiet AS
  • Arkitekt: LOF Arkitekter
  • Utførende: NCC, Tranby Landskap